Het kan soms lastig zijn om online een betrouwbare broker te vinden, als je niet weet waar je moet kijken tenminste!

Kun je de effecten brokers vertrouwen? Praat over een geladen vraag. Telkens wanneer u probeert de betrouwbaarheid van een heel beroep of een brede klasse van mensen te evalueren, kunt u tegen het veelvoorkomende probleem van stereotypering aanlopen. Een slechte appel (of een paar dozijn) hoeft niet noodzakelijkerwijs alle appels te bederven. Toch denken veel mensen in termen van algemeenheden en dit is een realiteit waar we mee moeten leven. Hier zijn enkele belangrijke factoren om rekening mee te houden wanneer je probeert te beslissen of je de effecten brokers kunt vertrouwen of niet, zeker als je de aandelen Thales wil kopen moet je goed onderzoek blijven doen.

Welke effecten broker?

Bij de beslissing of u kunt vertrouwen voorraad brokers of niet, je moet niet vergeten dat er eigenlijk veel verschillende soorten stock brokers. Veel mensen lumpen alle  brokers in een klasse en beoordelen deze klasse. Dit is niet eerlijk gezien de verschillende soorten effecten brokers die er zijn. Hier zijn slechts een paar van de meest voorkomende klassen van effecten brokers.

Handels broker

Deze effecten broker voert gewoon uw transacties voor u uit. Deze  broker doet geen aanbevelingen met betrekking tot welke aandelen te kopen of te verkopen. Doorgaans behoort dit type aanbieder bij de goedkoopste online brokers.

Verkoop broker

Deze effecten broker ‘werpt’ actief klanten op voorraden om te kopen. Volgens de wet zijn dergelijke  brokers verplicht om bekend te maken of hun bedrijf een gevestigd belang heeft in de aandelen die ze duwen.

Analist

Hoewel ze technisch gezien geen effecten broker zijn, zijn analisten zeer invloedrijke opiniemakers in de wereld van de aandelen. Zij bestuderen bepaalde voorraden of industrieën en bevelen voorraadaankopen of -verkopen aan. Net als verkoop brokers zijn zij wettelijk verplicht om bekend te maken of het bedrijf waar zij werken of dat zij zelf belang hebben bij de aandelen die zij aanbevelen.

Zoals u kunt zien aan de bovenstaande beschrijvingen, zou het niet eerlijk zijn om te zeggen dat handels brokers ‘onbetrouwbaar’ zijn omdat ze alleen maar transacties uitvoeren namens hun klanten. Het zou echter wel eerlijk zijn om te vragen of u een analist of een verkoop broker kunt vertrouwen. Terwijl de meeste van deze  brokers op de hoogte zijn, zijn er nogal wat schaduwrijke exploitanten die de hele industrie een slechte naam geven. Veel van de meer agressieve schaduwrijke exploitanten gebruiken boiler room operaties en druk verkooptactieken om de investeerders het slachtoffer te maken. Wat volgt is een snelle gids over hoe u zich kunt beschermen tegen schaduwrijke voorraad brokers en voorraadverkopers.

Het beschermen van jezelf tegen schaduwrijke exploitanten: een basisgids

Deze gids is niet bedoeld als een uitputtende gids om te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van schaduwrijke effecten brokers. In plaats daarvan legt deze gids de basis voor het werk dat u moet doen om de kans dat u wordt opgelicht tot een minimum te beperken. Zoals altijd, als iets te mooi is om waar te zijn, is het dat meestal wel.

Leave a Comment