Naast de oude banken hebben verschillende cryptobedrijven, waaronder Kraken, Paxos en Avanti, een bankvergunning aangevraagd of goedgekeurd en maken ze graag gebruik van kansen op de markt als traditionele banken dat niet zijn.

Hedgefondsen en familiebedrijven doen mee

Crypto-hedgefondsen hebben jarenlang gebruik gemaakt van de kansen in de ruimte en zijn in 2019 gegroeid tot meer dan $ 2 miljard AUM.Hoewel de meeste van dergelijke fondsen uitsluitend in de crypto-ruimte investeren, kunnen anderen misleidend zijn, door gebruik te maken van crypto-gebaseerd als marketing voor een fonds, maar in werkelijkheid slechts een klein percentage eraan toewijzen.

 

Nickel Digital Asset Management met $ 50 miljoen aan activa onder beheer en een team van 16 onder leiding van een team van ex-JPMorgan en Goldman Sachs vermogensbeheerders is Europa’s grootste digital asset arbitrage manager geworden met een stabiel trackrecord. Nikkel breidt zich uit en probeert de complexe en ondoorzichtige wereld van crypto-activa te professionaliseren, door gebruik te maken van een rijke arbitragemogelijkheid in het licht van een langetermijnvooruitzichten voor inflatie en deviezenverlaging.

 

Wat onlangs is veranderd, is het aantal traditionele hedgefondsen, met name die beheerd door enkele van de meest succesvolle beleggers in de geschiedenis, die nu een positie in bitcoin beginnen in te nemen en de crypto-ruimte als geheel opwarmen.

 

Miljardair hedgefondsmanager Paul Tudor Jones heeft die trend eerder dit jaar mogelijk aangewakkerd, door het reputatierisico voor de sector te verkleinen door aan te kondigen dat zijn Tudor BVI-fonds een “ééncijferig percentage” van zijn activa in bitcoin-futures had. Hij beschreef bitcoin als een inflatiehedge en verklaarde verder: “De beste strategie voor het maximaliseren van de winst is om het snelste paard te bezitten … Als ik moet voorspellen, is mijn weddenschap dat het bitcoin zal zijn.” Zijn overtuiging lijkt ook te zijn gegroeid, met meer recentelijk commentaar: “Ik hou nu nog meer van bitcoin dan toen. Ik denk dat we in de eerste inning van bitcoin zitten en dat er nog een lange weg te gaan is. ”

 

Gerenommeerde investeerder Bill Miller van Miller Value Partners woog ook mee en zei dat hij “bitcoin ten zeerste aanbeveelt” en het beschrijft als de “single best presterende activaklasse”, nadat hij eerder 30% van zijn fonds aan bitcoin had toegewezen.

 

Ze werden gevolgd door mede-miljardair en legendarische fondsbeheerder Stan Druckenmiller, die in november onthulde dat hij nu wat bitcoin bezit via zijn family office en “opgewarmd was voor de cryptocurrency als een opslag van waarde.” Het volgde op zijn bearish thesis over de Amerikaanse dollar en de inflatoire druk in de komende jaren, gezien de ongekende stimulans van de Federal Reserve, met de verwachting dat bitcoin in deze omgeving zal presteren als goud, maar dan beter. Het is ook een omkering van zijn opmerkingen over bitcoin, slechts twee jaar geleden.

 

In weer een andere verandering van toon is Ray Dalio, oprichter van Bridgewater Associates, ‘s werelds grootste hedgefonds met $ 140 miljard aan activa onder beheer, steeds positiever over de activaklasse. Dalio verklaarde onlangs: “Ik denk dat bitcoin (en sommige andere digitale valuta) zich de afgelopen tien jaar hebben gevestigd als interessante goudachtige activa-alternatieven, met overeenkomsten en verschillen met goud en andere mobiele apparaten met een beperkt aanbod (in tegenstelling tot onroerend goed). voorraad aan rijkdom. Het zou dus kunnen dienen als een diversificatie van goud en andere soortgelijke opslag van rijkdom. ”

 

Nu banken in de belangrijkste financiële centra cryptocurrency-diensten aanbieden aan kritische klanten, wordt bitcoin snel opgenomen in het systeem dat het wilde vervangen. De bitcoin-technorati zeggen Veni, vidi, vici.

Bitcoin-prijs bereikt het hoogste punt ooit van bijna $ 20.000

De vraag naar de cryptocurrency stijgt in november

 

Gedurende 2020 is de waarde van Bitcoin met ongeveer 170% gestegen. Foto: Dado Ruvić / Reuters

De prijs van bitcoin heeft een recordhoogte bereikt van bijna $ 20.000, drie jaar nadat de cryptocurrency voor het laatst naar dat niveau was gestegen.

 

https://youtu.be/73OsWpIl_30

 

Een bitcoin was maandagmiddag $ 19.850,11 (£ 14.880) waard, volgens CoinDesk, een bitcoin-prijsindex. Maandagavond viel de waarde terug tot ongeveer $ 19.223. Eenvoudig BTC kopen op de markt.

 

De vraag naar bitcoin is in november gestegen, waarbij de voorstanders de toegenomen interesse van institutionele beleggers voor het digitale activum aanhaalden, dat pas eind 2008 werd uitgevonden door een nog steeds anonieme ontwikkelaar.

 

 

De cryptocurrency, die afhankelijk is van een gedecentraliseerd grootboek, een blockchain genaamd, om transacties vast te leggen en te verifiëren, heeft tijdens zijn korte geschiedenis wilde koersschommelingen doorstaan, zelfs als zijn fans erop staan ​​dat het de traditionele financiële wereld zal op zijn kop zetten.

 

De laatste keer dat bitcoin de $ 20.000 naderde, in december 2017, crashte het spectaculair, verloor een kwart van zijn waarde op een enkele dag voordat het eind 2018 ruim onder de $ 4.000 daalde. Dat betekende echter nog steeds een dramatische waardestijging ten opzichte van de prijzen gemeten in de honderden dollars in 2016 en slechts centen in 2008.

 

Gedurende 2020 is de waarde van de cryptocurrency met ongeveer 170% gestegen. Maandag steeg het met slechts 6%, maar zijn prijs was sinds vrijdag met $ 2.000 gestegen, wat zijn extreme volatiliteit aantoont. Trading bot crypto review is positief.

 

De uitvinding van bitcoin leidde tot een groot aantal navolgers die hoopten zich aan te sluiten bij de financiële wereld, evenals een groot aantal schema’s om snel rijk te worden. Het heeft ook aanzienlijke milieuschade veroorzaakt, met de rekenkracht die wordt gebruikt om nieuwe bitcoins te ‘mijnen’ door steeds ingewikkelder wiskundige puzzels op te lossen die vergelijkbaar zijn met kleine landen.

 

Tyler Winklevoss, een durfkapitalist die samen met zijn tweelingbroer de eerste publiekelijk geïdentificeerde bitcoin-miljardair was, heeft geschreven dat hij gelooft dat een enkele bitcoin uiteindelijk $ 500.000 waard kan zijn omdat deze een steeds grotere rol speelt in het wereldwijde financiële systeem. Maandag tweette Winklevoss: “Voorwaarts en naar boven gaan we naar de maan!”

 

Edward Moya, senior marktanalist bij Oanda, een valutabedrijf, zei: “Bitcoin en alle grote altcoins zijn sterk in opkomst, en het lijkt erop dat het momentum van handel sterker wordt nu massamedia de cryptodekking omarmen.”

 

Nieuws wordt bedreigd …

… net wanneer we het het meest nodig hebben. Miljoenen lezers over de hele wereld komen massaal naar The Guardian op zoek naar eerlijke, gezaghebbende, op feiten gebaseerde rapportage die hen kan helpen de grootste uitdaging waarmee we in ons leven zijn geconfronteerd te begrijpen. Maar op dit cruciale moment worden nieuwsorganisaties geconfronteerd met een wrede financiële dubbele klap: met minder mensen die hun huis kunnen verlaten en minder nieuwsverkopers in bedrijf, zien we een afname van de krantenverkopen in het VK. De advertentie-inkomsten blijven ondertussen sterk dalen nu bedrijven het gevoel hebben dat het bekneld raakt. We hebben je nodig om het gat te vullen.

 

Wij zijn van mening dat ieder van ons gelijke toegang verdient tot essentiële publieke journalistiek. Dus, in tegenstelling tot vele anderen, hebben we een andere keuze gemaakt: Guardian-journalistiek voor iedereen open houden, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit zou niet mogelijk zijn zonder financiële bijdragen van degenen die het zich kunnen veroorloven, die ons werk nu vanuit 180 landen over de hele wereld steunen.

 

Dankzij financiële steun van lezers kunnen we blijven onderzoeken, ontwarren en ondervragen. Het heeft onze onafhankelijkheid beschermd, die nog nooit zo kritiek is geweest. We zijn zo dankbaar.

Leave a Comment